4. Videoclips

En aquest apartat podeu consultar els diversos treballs de curta durada que hem realitzat. Es tracta de la secció més variada del web, on us oferim petits vídeos produïts amb la intenció de presentar un col·lectiu, transmetre una idea o realitzar algun encàrrec concret.

VIDEOCLIPS AUDIOVISUALS

La Flama del Canigó 2018 (2018)

MANEL ANDREU. Una vida plena de vides (2018)

BUIT (2016)

CONVIURE (2015)

TEYCE S.A. (2014)

MOVI. 50 anys (2014)

Colla castellera Jove de Barcelona. Poblenou (2014)

Il faut se lever (2013)

9 Gats del Taulat (2012)

Quan el foc corre (2012)

Democràcia Real Ja! (2011)

Vídeo-Poesia (2010)

 

VIDEOCLIPS MUSICALS

Cucarachos. Route 66 (2014)
Mariposas negras (2009)

 


LA FLAMA DEL CANIGÓ (2018) 15′

La flama del Canigó es regenera cada 22 de Juny al seu cim. Amb el nou foc s’encenen les fogueres de Sant Joan arreu del Països catalans. Aquest 2018 la situació política del país ha sumat a l’acte una nova reivindicació.

Tona al principi

MANEL ANDREU. Una vida plena de vides (2018) 4′

Vídeo elaborat per a l’acte en record d’en Manel Andreu, veí del Poblenou, vinculat a les lluites socials, sindicals i veïnals, un exemple de civisme i reivindicació dels drets humans més fonamentals. L’acte es va celebrar al Centre Moral i Cultural el 19-1-18.

Tona al principi

BUIT (2016) 1′

Quan et sents buit, veus el teu entorn buit. Allà on sempre hi ha gent, ara no hi ha ningú. Un contrast entre espais plens de vitalitat que per la nit esdevenen deserts.

Tona al principi

 

CONVIURE (2015) 1′

Audiovisual realitzat pel Festival Decibels de Barcelona, on proposem una reflexió entre l’oci i el descans, la innovació i la tradició, el moviment i la calma.

Tona al principi


TEYCE S.A. (2014) 5′

Vídeo promocional d’aquesta empresa catalana dedicada a la producció de cortines, amb seu a Terrassa. En aquest projecte podem conèixer les seves instal·lacions i les propostes principals del seu catàleg. Tota la informació la podeu trobar al seu web (http://www.teycesa.com/)

Tona al principi


MOVI. 50 ANYS (2014) 7′ 

L’esplai MOVI del Poblenou va néixer el 1964 per oferir una alternativa d’educació i lleure als infants del barri. Durant mig segle ha aconseguit créixer i convertir-se en un referent al barri. Per celebrar els 50 anys de l’entitat es van organitzar un seguit d’activitats a Santa Maria del Collell (aprop de Banyoles) entre els dies 29 i 30 de Març del 2014. Aquí en teniu un resum.

Per a més informació, podeu veure el vídeo MOVI. EL DOCUMENTAL al següent enllaç: http://www.dailymotion.com/video/xdw92q_movi-el-documental_people

Tona al principi

COLLA CASTELLERA JOVE DE BARCELONA. POBLENOU (2014) 6′

La Colla Castellera Jove de Barcelona neix el 2010. Des dels seus inicis s’ha vinculat estretament amb els barris de Barcelona, organitzant Diades i entrenaments públics al carrer. En aquest reportatge repassem la relació de la Colla amb un dels entorns on més ha participat des de la seva fundació: el barri del Poblenou.

Tona al principi


CUCARACHOS. ROUTE 66 (2014) 4′

Versió de la cançó ROUTE 66 per part del grup poblenoví CUCARACHOS a la sala d’assaig LA NAU (carrer d’Àlaba, 30). Aquest tema el va compondre BOBBY TROU i el va enregistrar per primera vegada el grup NAT KING COLE, el 1946. Posteriorment, ha estat versionat per nosmbroses bandes, com els Rolling Stones o els Depeche Mode.

Tona al principi

IL FAUT SE LEVER (2013) 4′

El dimecres 24 de Juliol del 2013 es van desallotjar dues naus industrials del Poblenou on hi vivien i treballaven més de 300 immigrants. Malgrat les condicions d’insalubritat, aquestes fàbriques abandonades, sense cap ús per part dels propietaris, els oferien aixopluc i un espai per poder emmagatzemar la ferralla, una de les principals fonts d’ingrès dels habitants. Amb aquest desallotjament, les seves possibilitats d’integració i  d’una vida digna es compliquen.

Tona al principi

9 GATS DEL TAULAT (2012) 4′

Vídeo realitzat en motiu de la Revetlla de Santa Joana 2012 per presentar el projecte dels 9GATS DEL TAULAT, una associació juvenil que intenta aglutinar les inquietuds dels i les joves del barri del Poblenou. La iniciativa va començar amb la proposta per part de l’Ajuntament de posar un marxa un Casal de Joves al barri; veient que l’equipament no es materialitzava, 9 GATS DEL TAULAT va tirar endavant de forma autònoma i independent.

Música:Monsieur Cousteau” (Els amics de les arts)

Més informació al Web: www.9gats.org

Tona al principi

QUAN EL FOC CORRE (2012) 6′

Quan el foc corre, l’espai s’omple de llum. Quan el foc corre, les bèsties i els diables ballen amb nosaltres les seves danses infernals. Quan el foc corre, el so esdevé eixordador, l’aire es torna irrespirable, ple de fum i les espurnes cremen a tot el que s’hi acosta. Quan el foc corre, la festa comença.

Tona al principi

DEMOCRÀCIA REAL JA! (2011) 4′

El sistema democràtic al nostre país i a la resta dels Estats occidentals trontolla. Ja fa temps que ens enganyen amb bones paraules, bones intencions per anar tirant i mantenint la situació actual. La crisi econòmica, però, ha posat de manifest les mancances d’aquesta organització social. La classe dirigent segueix com si no passés res, allunyada cada dia més dels ciutadans. Només nosaltres tenim el poder, només nosaltres podem canviar les coses. Hem de ser molts perquè el somni d’un món més just sigui una realitat, però tots nosaltres tenim algun motiu per a estar indignats i sumar-nos a la causa. Ara és el moment. Que la llavor d’aquests dies a les places de les nostres ciutats tingui continuïtat només depèn de nosaltres. Aquest vídeo, amb música d’Ovidi Montllor, intenta aportar el seu granet de sorra.

Tona al principi


VIDEO-POESIA (2010) 5′

Video-art elaborat per a l’exposició L’ESCOCESA AMB EL BARRI, en motiu de la Festa Major del Poblenou 2010. S’intenta combinar diferents elements audiovisuals per mostrar una situació paradoxal entre la producció que tenien els espais socials i industrials a l’antic Poblenou i la situació de deixadesa en la que es troben actualment. El vídeo intenta reflexionar, doncs, sobre la suposda “evolució” que pateix el barri i posa de manifest una realitat passada que avui en dia s’intenta esborrar.

Aquest vídeo va formar part de l’acte de presentació del llibre “Inhòspits”, de Joan Valls, a la Biblioteca Manel Arranz, a Can Saladrigues) el 27-10-2011.

Tona al principi


MARIPOSAS NEGRAS (2009) 4′

El videoclip del senzill Mariposas negras, del grup de música folclòrica CUMBIAMBUCO, es va realitzar el 2009. El vídeo compta amb la participació del saxofonista Harold Hincapié, el contrabaixista del grup i l’actriu Maria Rodríguez. El joc de la seducció, tan sentimental com musical, és l’element més important d’aquesta peça.

Tona al principi